Framgång - Livskvalitet - Omtanke................

Vad är Kreativ Coaching?

Ibland hittar vi inte vägen eller så finns det för många vägar att välja på. Vad gör man då? Då kan Kreativ Coaching (i fortsättningen kallad för KC) vara en lösning.

KC är ett sätt utöver den ”vanliga” coachingprocessen. Inom KC använder vi olika material som t.ex. målarfärg, lera, färgpennor m.m. i övningarna. Man behöver inte vara kreativ för att hålla på med kreativ coaching och man ska framförallt inte göra sitt bästa. Det handlar nämligen inte om ett vackert resultat, men om resultatet i sig. Din konst är alltså inte målet men ett medel att komma till insikt, lösningar och svar.

När man jobbar med KC, kan man jobba med sina svårigheter på ett kreativt sätt. Det ger möjligheten att släppa tankarna som så ofta står i vägen för våra dagliga resultat. I och med att du uttrycker de känslorna som lever inom dig på ett kreativt sätt, jobbar du på en helt annan plan än när du pratar om dina svårigheter. Å ena sidan är det ett mer lättsamt sätt och på andra sidan kan du gå mycket djupare in i saker.

Den här metoden är väldigt effektiv, kraftfull och användbar på alla möjliga frågor. Du behöver som sagt inte ha någon erfarenhet, men du är ansvarig för din egen process. Det vill säga att du är ansvarig för dina egna val, säger till om du inte vill någonting, att du står på dina egna ben och är självstyrande.

Hur går en session till?

Även om du upplever att du har kört fast med någonting eller att du behöver hjälp på något sätt, då utgår jag som coach ifrån det att du redan har många svar och styrkor inom dig som kan hjälpa dig att komma vidare. Min roll är att hjälpa dig att plocka fram de sakerna. Ibland vet vi själva inte att vi har så stora resurser inom oss eller vet vi bara inte hur vi kan få tillgång till dem.

En session tar ungefär 1 timme. Vi listar ut vilka dina lång- och kortsiktiga mål är. Du svarar på frågor och du blir erbjuden kreativa uppgifter där du får välja vilket material du vill använda. På det sättet ökar du din medvetenhet om dina starka och mindre starka sidor och får du mer klarhet över vart du står just nu och vart du är på väg. Efteråt får du välja om du vill prata om resultatet eller inte. Se uppgifterna som inbjudan snarare än ”måsten”. När du väljer att prata om ditt arbete tar vi det som utgångspunkt för den aktuella sessionen och du kan få mycket information om dig själv på det här sättet som ger insikt i dig själv eller situationen det handlar om.

På slutet skriver du en handlingsplan som ger dig riktlinjer för att genomföra den förändring som du har bestämt dig för och där väljer du det sätt som bäst passar in i ditt liv just nu.

En trevlig bieffekt är att en förändring eller insikt har snöbollseffekt och det sätter igång flera positiva saker. Självklart hanteras all information med stor diskretion och professionalitet.

Vilka resultat kan uppnås?

  • Större kreativitet
  • Känna dig lugnare inombords
  • Uppleva mer glädje
  • Genomföra förändringar som du inte trodde du kunde göra
  • Upphäva blockeringar
  • Komma i kontakt med din egen kärna